Последни Рецепти
Последни Статии

Добро настроение през зимата

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Как да се справим с ниските температури и лошото настроение
През зимата са много малко тези, които понасят добре времето. Едно е горе в планината, където е чистотата, всичко е бяла приказка и погледът ти стига до върховете. Съвсем друго е в големия град. Може и да няма сняг, да не е студено, но има мъгла, която по цели дни може да виси над града, да виждаш как прашинките изпълват въздуха, който дишаш, а вечер е тъмно и всяко предвижване става все по-бавно.
Самият организъм бавно се настройва към късия ден и ниските температури. Оплакваме се сънливост, умора, това че ни е студено води до намаляване на физическата активност и липса на добро настроение.

ski bez bog

Какво да направим за да се справим с ниските температури и лошото настроение
1. Качествен сън – ако през лятото спите по 6 часа средно, през зимата може и по 8 часа. Не мислете, че ще загубите време, защото от съм спомени няма – така ще бъдете по-работоспособни и ще се чувствате по-добре.

2. Любов и секс с правилния човек – споделената топлина е по-уютна. Чаша греяно вино, светлина на свещи, романтична вечер. Утро, усмивка, докосване, начало на хубав ден. Опитайте!

3. Слънце! – пуснете колкото се може повече естествена светлина в дома. В обедната почивка намерете време за да се разходите малко навън. Слънцето действа като антидепресант. Помага за усвояване на витамини
и ни кара да се усмихваме. Спомнете си как се чувствате в големия град когато се окаже дни подред в мъгла.

4. Баня и сауна по възможност – У нас сауната се предлага като нещо свързано с лукс, а не бива да е така. сауната помага на организма да се освободи от излишни вещества и да се почувстваме по-чисти и силни. Сауната, която посещаваме в София е към басейна в Спортната палата. Хубаво е да се грижите за кожата си през зимата, защото става по-суха през зимата, изберете овлажняващ крем и балсам за устни.

winter tea pix

5. Спорт – през зимата има варианти за спорт – плуване, разходка в планината, ски, сноуборд, кънки… добавете и добра компания и изживяването ще е още по-пълно. Според изследвания колективният спорт и отдих укрепват отношенията и подобряват разбирателството. Фитнес залата е достъпна през цялата година

6. Храната – простичко казано когато влезете в магазина изберете колкото се може повече свежи плодове и зеленчуци. добавете маслини, сирена, малко месо и пълнозърнест хляб и планирайте разнообразно балансирано меню.

Снимка – Пирин, връх Без Бог

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized