Торта с крем от кисело мляко
Добави към моето меню
Торта с крем от кисело мляко
рецепта на Магдалена Симеонова
Рецепта:
Торта с крем от кисело мляко
Продукти за блата:
– 2 ч.ч. натрошени бисквити;
– 1 ч.ч. счукани орехи;
– 1 ч.ч. разтопено масло.
Продукти за крема:
– 4 кофички кисело мляко;
– 2 ч.ч. захар;
– 2 ч.л. какао;
– 1 пак. ванилия;
– 4 пакетчета желатин.
За украсата:
– Сок от компот;
– 1 пак. обикновени бисквити;
– Плодове по избор;
– 1 пак. желатин.
Начин на приготвяне:
За блата – от продуктите омесваме тесто, което разстиламе в разкопчаваща се форма за торта. Печем на силна фурна за десетина минути. 2 кисели млека смесваме с 1 ч.ч. захар и ванилията, другите две кисели млека смесваме с 1 ч.ч. захар и какаото. В 1 ч.ч. вода или сок от компот разтваряме 2 пак. желатин,оставяме го да набъбне, разтапяме на водна баня и прибавяме към първите 2 кофички кисело мляко. С останалите 2 пакетчета желатин процедираме по същия начин и прибавяме към другите 2 кисели млека. Оставяме блата във формата, сиропираме го леко със сок о
т компот, по края на тавичката редим сиропирани в компот бисквити. Изливаме белия крем във формата и оставяме да стегне в хладилника. Върху него добавяме какаовия крем и пак оставяме в хладилника да стегне. През това време разтваряме 1 пак. желатин в 1 ч.ч. сок от компот, като набъбне желатина разтваряме го на водна баня и го смесваме с нарязани на парченца плодове. Плодовата смес изливаме във формата над стегналия крем и отново прибираме в хладилника. Оставяме тортата да престои една нощ и е готова за консумация.