Захарни гевречета
Добави към моето меню
Захарни гевречета
Рецепта споделена от Дани Радева
Добро утро на всички,ако се чудите какво да направите за закуска на обичаните от вас хора в къщи
ето и закуските които направих аз
Продукти
600 мл прясно мляко
200 мл олио (или краве масло)
1 кубче мая, 42 г
10 с.л. захар
3 яйца
Настъргана кора от 1 лимон (или лимонова есенция)
1 кг и 200 г брашно
2 жълтъка за намазване
Начин на приготвяне
• Маята се слага да шупне с 100 мл хладко мляко, 1 ч.л. захар и 3 с.л. брашно
• Замесва се от продуктите меко еластично тесто, което се оставя да втаса до удвояване на обема
• Оформят се гевречета или кифлички, в зависмост от желанието,възможни са импровизации
• Захарните гевречета се подреждат в намаслена тава и се оставят за около 30 мин
• След което се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар
• Пекат се на средна фурна на 190 градуса до готовност