Последни Рецепти
Последни Статии

Защо да пием повече вода

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Защо да пием повече вода
Известен факт е, че човешкото тяло се състои 70% от вода. Водата регулира практически всички процеси, които се извършват в нашия организъм. Водата ни почиства от токсини и шлаки. Водата също така пренася различни хранителни вещества по цялото тяло. Водата е много важна за кожата, защото я овлажнява и подхранва клетките. Мускулите се състоят 70% от вода.

вода

Без вода нашият организъм повяхва като цвете. Ето още причини защо да пием вода
– Помага за храносмилане на храната
– Понижава кръвното налягане
– Отслабва симптомите на астма
– Помага за изгаряне на мазнини
– Поддържа косата и ноктите
– Спомага транспортирането на повече кислород и кръв към лицето
– Регулира температурата на тялото
– Намалява апетита
– Помага да се отпуснем и намалява стреса
Основателни причини, нали. Не забравяйте да пиете вода и не я заменяйте с газирани напитки, нашето тяло се нуждае от вода, от хубава, чиста вода на стайна температура.
Съществуват много различни болести и недъзи, които хората свързват с възрастта, умората или болести, а всъщност те може да се дължат на недостатък на вода в организма.
Нашият мозък в 90% се състои от вода. И това казва много. Болки в главата, които обикновено свързваме с умора, често се явяват резултат на липса на вода. След това болки в ставите. Водата е прекрасно смазващо средство – овлажнява и смазва работните повърхности на ставите, което намалява натоварването и болката.

Прекомерното пиене на вода натоварва сърцето,редно бе да го отбележите. По около 30мл вода на кг. тегло е нормалното водопиене.Всяко нещо,с което се прекалява е вредно за организма – както и многото ядене,така и прекаленото пиене на вода. – допълва Дида Димитрова.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории