Последни Рецепти
Последни Статии

Какво да приготвим за Задушница

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Какво да приготвим за Задушница
На Задушница по традиция се приготвя жито. Раздава се за „Бог да прости“ хляб, питки, дребни сладки и соленки.

Ето какво приготвих за задушницата! Соленки със сирене и кашкавал и карамелизиран сладкиш с ябълки!
APPLE sladkish karameliriziran

Карамелизиран сладкиш с ябълки
Продукти:
3-4 ябълки,
30-40 г краве масло,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч.брашно,
ванилия-2бр.
4 яйца
½ пакетче бакпулвер (5 г)
Начин на приготвяне: Маслото и половин ч.ч.захар се карамелизират на дъното на тавата в която ще се пече сладкиша, докато покафенее. После се нареждат ябълките обелени и нарязани на тънки филийки.Отгоре се изсипва кексовата смес приготвена от яйцата,останалата захар,ванилията,брашното и половин бакпулвер. Пече се на долната скара на фурната първо отдолу а после отгоре. Проверява се дали е изпечен с клечка за зъби.Фурната трябва да е предварително загрята.При поставянето на сладкиша се изключва отгоре.След 20 мин.се включва отгоре.

Соленки
Соленките са много лесни. Трябват ви
1 ч.ч.кисело мляко,
1 пакетче краве масло (разтопено),
сиренето и кашкавала по рецепта са по 1 ч.ч.,но аз си ги слагам на око
1 равна ч.л. сол,
1 ч.л. сода бикарбонат (аз намалям малко хл.сода и слагам малко ам.сода)
3 ч.ч.брашно.
Смесват се продуктите и тестото се оставя в хладилника за час.
После се разделя на три части.
Всяка част се точи на кръг, разрязва се на 8 или 16 части (зависи колко големи искате да са соленките) навиват се от външната страна към центъра.Нареждат се в ненамазана тава и се пекат до зачервяване.Фурната трябва да е предварително загрята.

Споделено от Марияна Попова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории