Последни Рецепти
Последни Статии

Здравословно готвене

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Здравословно готвене
– какво означава това –
готвене при което се запазват продуктите, лесно се приготвят, пести се време и се осигуряват необходимите за организма вещества.
Казано по друг начин
здравословна кухня за заети хорa – рецепти, които се приготвят бързо и НЕ съдържат бяло брашно, мазни меса, предварително обработени продукти, изкуствени подправки и други подобни.

zdravoslovno gotvene

Здравословно готвене означава и
Нискокалорични рецепти
ще бъдат добавени по-късно, защото ще се заемем с трудната част – да се научим как да измерваме калориите в една рецепта, която приготвяме и колко калории и полезни вещества съдържа една порция. И да бъде направено така, че да може да се използва и да знаем колко калории съдържа една рецепта и какви полезни вещества.
Нелека цел, началото ще бъде поставено с организиране на фестивал “Здравословно готвене”

За да бъде здравословно готвенето трябва
1. да планираме какви продукти, по какъв начин
2. балансирано
3. сезонно съобразено с продуктите, плодове и зеленчуци според сезона и да приемаме колкото се може повече продукти в свежо състояние
4. технология на приготвяне и съдове, които използваме

Качественото и добре балансирано хранене – това е залог за здраве, дълголетие, за младост и стройна фигура. Ако решите да промените своя начин на хранене и своите кулинарни предпочитания за да имате по-добро самочувствие, за да бъдете здрави, за да изглеждате по-добре и да бъдете по-работоспособни няма по-добър момент от настоящия. Това е и най-ефективната диета, защото ви помогне да отслабнете и да запазите желаната фигура.
Нискокалорична диета – това не означава да се храните еднообразно, скучно и невкусно. Разнообразието в храната е много важно. Да се използват само 2-3 продукта е скучно, те бързо омръзват, а организмът се нуждае от питателна и вкусна храна. И колко много изкушения има около нас и може да отстъпим от решението си.
Могат да се приготвят вкусни и апетитни ястия, които съдържат около 100, 200 или 300 калории на порция. Трябва да се подберат продуктите, съобразени със сезона, да се приготвят по здравословен начин и да ги поднесем с усмивка.

Рецептите ще бъдат публикувани в нова категория на сайта. Някои рецепти ще бъдат споделени на фестивала здравословно готвене в началото на месец юни

Очаквайте продължение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории