Последни Рецепти
Последни Статии

Здравословното хранене подобрява настроението

Добавено в Други

Добави към моето меню

Здравословното хранене може да ни направи по-щастливи.

Това показват резултатите от австралийско изследване, цитирани от ЮПИ, предаде БТА. То обхванало 76 студенти на възраст между 17 и 35 години, които не се хранят здравословно и имат умерени до силни симптоми на депресия. Участниците, които преминали от нездравословно към здравословно хранене, няколко седмици по-късно уверили, че са по-малко тревожни и в по-добро настроение.

Храни за щастие на всяка възраст
banana chocolate pix
Храни се здравословно, живей пълноценно

“Съществуват доказателства, че хранителният режим, включващ голямо количество преработени храни, увеличава риска от депресия“, заяви ръководителката на изследването Хедър Франсис от университета Маккуори в Сидни.

Здравословното хранене намалява безпокойството и подобрява настроението

В началото на изследването всички участници заявили, че консумират преработени храни, продукти, съдържащи захар и наситени мазнини. Участниците уверили също, че предишната седмица били унили, по-малко способни да изпитат удоволствие и по-немотивирани.
Половината от тях били подтикнати да добавят плодове, зеленчуци, риба и зехтин към хранителния си режим и да намалят консумацията на преработени храни. Останалите не получили никакви инструкции и продължили да се придържат към редовния си хранителен режим. Три седмици по-късно онези, които се хранели здравословно, констатирали, че са в много по-добро настроение, не са депресирани и са по-малко тревожни в сравнение с участниците, които не са променили храненето си.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории