Последни Рецепти
Последни Статии

зехтин – намалява риск от рак на гърдата

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Още една полза от зехтина – намалява риск от рак на гърдата
Учените намериха потвърждение на полезността на маслиновото олио за организма на човек, като доказаха, че намалява риска от развитие на рак на гърдата по време на менопауза.
Olive-oil
Освен това хидрокситирозол, който е основен компонент на зехтина нормализира кръвното налягане и намалява риска от инсулт.
Онколози научно с доказали връзка между състоянието на тъканите на гърдата и развитието на онкологични процеси в тях. Повишението на плътността води до рак. Намаляването на плътността с 1% може да намали риска от рак с 2%. Доказано е, че хидрокситирозол нормализира метаболизма в млечните жлези и възпрепятства развитието на патологичен процес в тях.
Все пак във веществото може да има и странични ефекти, които досега не са проявени. Към настоящия момент се планира изследване с участие на 50 жени в менопауза и 50 жени, които още не са влезли в това физиологично състояние. На доброволките ще бъде предложено да приемат всеки ден капсули с хидрокситирозол в продължение на година. Изследвания ще се правят на 3 месеца.
Дотогава може да включваме в менюто си качествен зехтин и повече маслини – вкусни са доказано полезни.

източник DNA India

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории