Яхния от зелен боб с джанки
Добави към моето меню
Яхния от зелен боб с джанки и цвят от тиква
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Рецепта толкова българска и лятна
Продукти
1 кг пресен зелен боб
2 картофа, средни
1 чушка
1 морков
2 цвята от тиква
1 домат
5-6 джанки, зелени
Щипка чубрица
2-3 стръка магданоз
2-3 с.л. олио
3 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Смелен черен пипер и сол на вкус
Рецепта за Яхния от зелен боб с джанки
• В средно голяма тенджера сложете вода да заври и я подсолете. Изчистете и нарежете боба с кухненска ножица на парчета.
• Нарежете моркова, чушките и цвета от тиква на ситно. Настържете домата на ренде.
• Прибавете нарязаните зеленчуците във врящата вода, сложете клонките прясна чубрица, джанките и малко черен пипер. Варете до готовност на боба.
• Запържете в олио брашното и прибавете червен пипер. Смесете запръжката с боба и прибавете нарязаните на кубчета картофи. Разбъркайте добре .Варете до готовност на картофите. Овкусете,ако е необходило със сол.
• Малко преди да отстраните от котлона сложете нарязания на ситно магданоз.