Последни Рецепти
Последни Статии

Зеленчукови пръчици

Добавено в Аламинути, Гарнитури, Ястия без месо

Добави към моето меню

цялото заглавие на рецептата би трябвало да бъде
Печени зелечнукови пръчици с панировка със сирене

Идеята дойде като продъжение на Хрупкави НЕпържени тиквички

Продукти
1 тиквичка
1 патладжан
1 голям морков

за панировката
1 яйце
3-4 с.л. галета
50 г сирене (пармезан е подходящ, но може да го замените с твърдо сирене по избор)
подправките са по избор и може да бъдат
щипка босилек
щипка чубрица
щипка розмарин
смлян черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин (олио)

Приготвяне на зеленчукови пръчици
* Зеленчуците се нарязват на пръчици. Патладжаните се слагат в купа със студена вода и щипка сол за около 30 мин да си пуснат “черната” вода
* Панировката се приготвя като в купа се разбива яйцето, а в чиния правим твърдото сирене на трохи и добавяме подправките и галетата и смесваме
* Потапяме в яйце, след това в панировката и редим в тава, която е намазана с олио (зехтин)
* Пече се на средна фурна на 200 градуа до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории