Последни Рецепти
Последни Статии

Желирани яйца

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Желирани яйца
Яйцето е символ на възкръсващия и нов живот. Това е вариант на традиционно великденко блюдо, но този път желирано – красиво и празнично
Вярно е, че иска време и желание, но резултатът си заслужава, може да се получи wow вълна
Продукти
• Пилешко филе, 200 гр
• 12 яйца – само черупките
• 1 червена чушка
• Няколко стръка магданоз
• 1 малък морков
• 10 гр желатин
• Смлян черен пипер и сол на вкус
• Няколко листа зелена салата за сервиране
Приготвяне на желирани яйца
Подготвяне на яйчните черупки – трябва да се направи по-голям отвор от едната страна на яйцето и да се изсипе съдържанието – може да се използва за приготвяне на омлети и каквото изберете яйчната смес. След това черупките се измиват добре и се подреждат в опаковка за яйца с отвора нагоре
Пилешкото филе се сварява и се нарязва на ситно (може да се използва и шунка)
Добавя се морков, червена чушка и магданоз наряззани на ситно и се смесат. Овкусява се на вкус със сол о смлян черен пипер
Желатинът се разтваря във вода. Когато се рзтвори се слага на водна баня и когато стане прозрачен се смесват с останалите продукти. Може да се изпозва бульон или вода, като водата се измерва така – осем пъти колкото се събира в една черупка
Приготвената смес се разпределя в яйчните черупки и се слага да се желира, в хладилник
Поднасят се върху листа зелена салата, обелени – много ефектно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized