Последни Рецепти
Последни Статии

Рецепти с варени яйца

Добавено в Здравословно хранене, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Рецепти с варени яйца

След празник, така се получава, че в хладилника остават различни продукти. След Нова Година – може да са салати и мезета, то след Великден – остават червени яйца и козунак. Какво може да се приготви с останалите червени яйца, някои от тях са се напукали при варенето, някои са се счупили при пренасянето, а останалите не бива да ги съхраняваме повече от няколко дена в хладилник
Това са няколко идеи, които са лесни, вкусни, приготвят се със сварени яйца
Великденска зелена салата
zelena salata egg

Яйчен пастет

Великденски пиленца
pilenca
Яйца по шотландски
scotch eggs
Елементарно, Уотсън! Необходими са сварени яца, кайма, подправки – яйцето е в центръа, каймата около него, потапяте в галета – може да ги изпечете във фурната, може и да ги изпържите.

Емпанада
Емпанада, това са вид кифлички на фурна в испанската и латиноамериканската кухня – може да се приготвят и с бутер тесто. Плънката се приготвя от нарязани на ситно варени яйца, шунка или кайма, и подправки.
За да приготвите тесто за класическа емпанада са необходими
400 г брашно
100 м бяло вино (може да заместите с айрян или вода)
100 мл растително олио
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
От продуктите се замесва тесто. Разделя се на 4 части и от всяка част се разточва питка с диаметър около 30 см
Слага се от плънка, направена по вкус, краищата се намазват с разбито яйце и краищата се прищипват. Намазва се и отгоре с разбит жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории