Последни Рецепти
Последни Статии

Жените пълнеят след брак

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Жените пълнеят след брак. Мъжете след развод.

Интересен въпрос и отговор. За да достигнат до този извод учените са анкетирали 10 000 човека в продължение от 1986 г до 2008 г. Оказва се, че жените най-често напълняват след като се омъжат, а мъжете след развод. Особено тази тенденция е изразена при възраст над 30 години.
Изследването се основава на данни от общонационална анкета по време на която всяка година участвалите мъже и жени са измервали своето тегло и са съобщавали данните за семейното си положение.

dieta-torta

Водещият учен на изследването Дмитрий Тумин от университета в Охайо счита, че влиянието на семейното положение на теглото е различно в зависимост от пола. Най-голямо влияние – встъпване в брак или раздяла (развод) оказва на хората на средна възраст, именно при тях теглото се влияе в най-силно от семейния статус. При жени, които се омъжват на 30 години теглото расте до 50 години.
Един от изследователите проф. Женчяо Дзян отбелязва, че на учените още не им е съвсем ясно защо фигурата на мъжа или жената се променя различно в зависимост от семейния статус. Вероятно, защото омъжените жени не разполаг с достатъчно време за тренировки и посещение на финес, колкото мъжете и неомъжените жени.
От друга страна семейните мъже получават по-здравословна храна и грижи, а когато се разведат то преминават към по-нездравословен начин на живот.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории