Последни Рецепти
Последни Статии

Живей активно през зимата

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Живей активно, организирано от Нестле. Официален партньор на зимното издание е Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.
Къде: Боровец, Самоков
Кога: 29.02.2020 г.
Живей активно се организира повече от 15 години в София и в големите градове Варна, Бургас, Пловдив, винаги през лятото. През 2018 г. бе пуснат сайта на инициативата. А през 2020 за пръв път се организира зимен. Датата е последния ден на февруари. Тази година е високосна, но инициативата ще се провежда всяка година. Такива са плановете.

zhivej aktivno prez zimata
На снимката: Един от посланиците на „Живей Активно“, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев започна сухи тренировки за 29 февруари още днес 12.02., в единствения ски център на закрито на Балканите Carve Indoor Ski&Snowboard Bar

Над две трети от българите /66%/ предпочитат да „замразят“ всякакви физически активности през зимата.
Този факт не трябва да ни учудва, защото може би и вие сте качили някой и друг кг през зимата, с оправданието, че навън е студено и няма условия за спорт. И поне малко сте се увлекли и с храната.

И така се лишават от възможността само за час каране на ски да изгорят калории, колкото от една обилна вечеря /600 кал./ например.
600 калории за час е много. Например във фитнеса на пътеката за бягане 200 калории може да ги изгорите ако бягате 20 минути със скорост 8 км в час.

Освен това, доказано от данни в световен мащаб, 93% от почитателите на зимните спортове по пистите нямат никакви проблеми с типичния за този период от годината понижен психически тонус или пък сезонна депресия.
Движението помага да се справим с депресията

Затова 15-то поред издание на най-мащабната инициатива не само у нас, но и на Балканите за масов спорт „Нестле за Живей Активно!“ от тази година добавя и зимен сезон. На 29 февруари всички, които никога до момента не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в курорта Боровец.
Стартът ще бъде даден в 10.00, на открита сцена пред хотел Рила, а желаещите да се включат, ще могат да избират между ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за безопасно спортуване в планината. Заедно с тях, на пистите ще бъдат Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и шампионките от ВК „Марица“. Инициативата се подкрепя и от Милена Тодорова, Евгени Иванов – Пушката.
Загряването започва още сега, очаквайте още инструкции за първия зимен сезон на “Нестле за Живей Активно!”

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории