Зимна салата с булгур
Добави към моето меню
Зимна салата с булгур
Булгурът е продукт, който трябва да заеме мястото в кухнята, с него може да се приготвят бързо и вкусни различни рецепти
Продукти
1 ч.ч. булгур
1 стрък праз
1 морков
200 г гъби печурки
100 г маслини, без костилки
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 с.л. олио
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
• Булгурът се измива и се оставя за 20 мин залят със студена вода. След това се измива и се слага в 3 ч.ч. вряща вода. Ври около 5 мин, след което се маха от котлона и се оставя за около 30 мин, време през което ще поеме водата
• Гъбите се нарязват на филийки. Задушават се до готовност с олио, добавя се нарязаната на ситно бялата част на праза и настърганите моркови
• Гъбите се добавят към булгура, разбърква се, овкусява се с черен пипер, сол и се добавя нарязаната зелена част на праза и се поръсва със зехтин
• Сервира се топла като салата, гарнитура или лека вечеря