Зимна салата със зелен фасул и червени чушки
Добави към моето меню
Зимна салата със зелен фасул и червени чушки
200 гр консервиран зелен фасул
200 гр консервирана царевица
4 печени червени чушки
1 глава червен лук
за заливката:
4 с. л. олио
1 с. л. горчица
1 с. л. винен оцет
1 скилидка чесън
2-3 стръка копър
за яйчения пастет:
2 яйца
1 кисела краставичка
1 шепа маслини
1 с. л. олио
Заливакта се приготвя, като чесънът се счуква с малко олио и сол и се смесва с оцета и горчицата. Разбърква се добре и се поръсва с накълцания копър.
Чушките се нарязват наедро, смесват се със зеления фасул, отцедената царевица и нарязания на ивици червен лук. Разбъркват се и се заливат със заливката.
Яйцата се варят 13 минути, разполовяват се и жълтъкът се изважда внимателно.
Маслините се почистват от костилките и се накълцват на съвсем ситно заедно с киселата краставичка. Прибавят се жълтъкът и олиото и се размачкват с вилица. С получения пастет се пълнят половинките от яйцата, поставят се в чиния и се добавя от салатата, за украса.
Използвани маркери:
салата,salata,зелен фасул,царевица
оригинално и с “прости” продукти- нужна за ефект , и може да се използва за блясък на масата