Зимнина с патладжани
Добави към моето меню
Зимнина с патладжани
Имаше въпрос какво да приготвим с патладжани за зимата и публикуваме две от споделените рецепти
Моля да ми кажете рецепта за консервиране на патладжан! Благодаря Ви предварителна!
въпрос на Tsvetelina Popova
рецепта на Lora Nikolaeva
5 кг чушки
2 1/2 кг патладжани
3 глави чесън
2 връзки магданоз
сол
черен пипер на зърна
1 ч. ч олио
2 ч. ч винен оцет
Изчистените чушки се изпичат и нарязват на лентички. Патладжаните също се изпичат, обелват се и се накъсват на ленти по дължина. Прибавят се магданоза и чесъна. Овкусява се със сол, черен пипер, оцет и препечено олио. Обърква се и се насипва в бурканчета! Стерилизират се 15-20 мин.
Рецепта на Iva Kriva
С майка ми правим много добра туршия с
печени чушки
настъргани моркови
пържен патладжан
Нареждат се по редове 2 или 3 чушки, после настъргани моркови след това пържен патладжан докато се напълни буркана.
S maika mi pravim mnogo dobra tro6iq s pe4eni 4u6ki nasturgan morkov i purjen patlajan .Naregdat se po redove red 2ili 3 4u6ki posle nastargani morkovi posle пържен патладжан
Слагат се
2-3 скилидки чесън
магданоз
марината от оцет, захар и сол
Maya Ivanova
Изпича се патладжана, обелва се, смиля се на машинка овкусява се със сол, затваря се в буркан и се вари поне 2 часа