Последни Рецепти
Последни Статии

Продукти през зимата

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Продукти, които да включваме в нашето меню през зимата

През зимата изпитваме по-често желание да хапнем нещо сладко. Празниците са много, все свързани с богати трапези на които присъства месо, домашно приготвени пити, баници и сладкиши.
Кои продукти да включим в менюто си, които ще ни помогнат да се противопоставим на зимните настинки и да бъдем бодри, в добра форма, пълни с енергия и добро настроение.
Вода. Обмяната на веществата не може да се извършва правилно без вода, организмът не се прочиства и се натрупват шлаки. Не забравяйте да пиете вода или чаша билков чай.
Кисело мляко. Качествено кисело мляко, което съдържа жива закваска и така нужните ни пробиотици е полезно за поддържане на теглото, спомага дейността на храносмилателната система и на имунната система.
Мюсли и каша от пълнозърнести култури. Добър източник са на витамини, на микроелементи – селен и цинк. Препоръчва се на ден да се приемат около 50 г пълнозърнести култури

цитруси
Цитрусови плодове. Зимата е сезона на цитрусовите плодове, тяхната свежест, оранжев цвят и аромат сгряват зимните дни – портокали, мандарини, помело, грейпфрут, лимони. Един портокал се съдържа дневната норма витамин С.
Чесън. Съдържа природният “антибиотик” алицин, който помага да се предотвратят усложненията след грип и настинка. Говеждо месо

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории