Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквички по китайски

Добавено в вегетарианска кухня, китайска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Тиквички по китайски
Рецепта в сезона на тиквичките, този път импровизация в китайски стил с гъби, соев сос и сусам

2 тиквички
200 гр гъби
1 с.л. сусам
1 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио

* Тиквичките, ако е необходимо се обелват, се нарязват на пръчици;
* Гъбите се нарязват на четвъртинки;
* Дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавят тиквчиките, разбъркват се и за около 5 мин и се отцеждат от мазнината;
* В олиото се задушават и гъбите;
* Накрая се смесват гъбите и тиквичките, добавя се чесъна нарязан на ситно и се разбърква;
* Сусамът се запича на сух тиган и с него се посипва ястието.

Тази вечер ще опитам да приготвя ястието във фурната, първо ще сложа гъбите и след това ще добавя и тиквичките и чесъна. Така трябва да се получи по-диетично ястие.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

3 Comments

  1. 1
    Sev // August 9th, 2010 at 1:22 pm

    Кога се добавя соевият сос?

  2. 2
    Administrator // August 9th, 2010 at 1:30 pm

    По правило малко соев сос се поставя в маринатите. Но тъй като всеки има свой вкус, а една подправка може да се сложи но не може да се махне – по-добре е да се сервира на края и да се сложи на вкус

  3. 3
    Sev // August 9th, 2010 at 4:17 pm

    Мерси. Аз го сложих като смесих тиквичките и гъбите. Вкусно стана.