Тиквички по китайски
Добави към моето меню
Тиквички по китайски
Рецепта в сезона на тиквичките, този път импровизация в китайски стил с гъби, соев сос и сусам
2 тиквички
200 гр гъби
1 с.л. сусам
1 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
* Тиквичките, ако е необходимо се обелват, се нарязват на пръчици;
* Гъбите се нарязват на четвъртинки;
* Дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавят тиквчиките, разбъркват се и за около 5 мин и се отцеждат от мазнината;
* В олиото се задушават и гъбите;
* Накрая се смесват гъбите и тиквичките, добавя се чесъна нарязан на ситно и се разбърква;
* Сусамът се запича на сух тиган и с него се посипва ястието.
Тази вечер ще опитам да приготвя ястието във фурната, първо ще сложа гъбите и след това ще добавя и тиквичките и чесъна. Така трябва да се получи по-диетично ястие.
Кога се добавя соевият сос?
По правило малко соев сос се поставя в маринатите. Но тъй като всеки има свой вкус, а една подправка може да се сложи но не може да се махне – по-добре е да се сервира на края и да се сложи на вкус
Мерси. Аз го сложих като смесих тиквичките и гъбите. Вкусно стана.