Защо е полезен ябълковият сок : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Защо е полезен ябълковият сок

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Защо е полезен ябълковият сок

Ябълковият сок, прясно изцеден за него говорим, а не за този от картонените кутии.
Сокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове.
Зеленчуците и плодовете се разграждат от различни ензими и поради тази причина не трябва да се смесват. Единствено изключение прави ябълката, която придава на зеленчуковия сок приятен сладък привкус.

ябълков сок
ябълков сок, натурален, без прибавки на нещо или захар – избират се сочни ябълки, настъргват се и се прецеждат или използвате сокоизтисквачка

Съдържа много витамини С и Р, калий, калций, железни соли, мед, магнезий, кобалт, цинк и никел. Съдържа и фитонициди (вещества с антимикробни действие.
Предимство е и че съдържа малко калории.
Препоръчителен е за хора, които страдат от атеросклероза, при проблеми с черния дроб, бъбреци и сърдечно-съдовата система.
Ябълковият сок е ободряваща напитка при усилен умствен труд.
Помага за изхвърлянето от организма на тежки метали.
Богат е на пектин, който намалява нивото на холестерол в кръвта и подобрява храносмилането.
Препоръчва се да се пие неповече от 300 мл ябълков сок на ден, за приготвянето на които са необходими повече от 1 кг ябълки
Ябълковият сок може да се съчетава с прясно изцеден сок от моркови, целина, магданоз, портокали.

Затова колко е полезен ябълковия сок е че това една от храните с които се захранват бебета, след 40 ден. За да приготвите сок е необходимо да нарежете ябълка на парчета и да използвате сокоизстисквачка. Може да нарежете ябълката, да я настържете и прецедите през марля.
Важно е да се помни, че ябълковия сок трябва да се пие до 30 минути след приготвяне.
Може да го смесите със сок от пъпеш или моркови, с други плодове.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории