Последни Рецепти
Последни Статии

Ароматно хлебче със зехтин

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Ароматно хлебче със зехтин и чесън
Рецепта споделена от Cvetoslava Kirkova

aromatno-hlebche
Продукти
500 г брашно,
20 г прясна мая,
4 с.л. кисело мляко,
150 мл. хладка вода,
2 яйца (1 жълтък за намазване)
1 ч.л. захар,
1 ч.л. оцет,
1 ч.л. сол,
3 с.л. олио,
1 ч.л. чесън на прах,
4 с.л. зехтин.

Рецепта за Ароматно хлебче със зехтин и чесън
• Замесете тестото като към пресятото брашно добавите солта и го разбъркате, в средата направете кладенче
• В купа сложете маята и захарта с част от водата и оставете сместа да шупне
• Към шупналата смес добавете останалите продукти (оцета, млякото, яйцата, олиото и останалата вода) забъркайте каша
• Прибавяйте по-малко от сместа към брашното като месите до оформянето на гладко и пухкаво тесто
• Оставете да втаса тестото за 40 минути
• Готовото тесто разделете на 3 части, всяка част разточете на тънка кора
• Всяка кора се намазва със смесения зехтин и чесън,
• Сложете корите една върху друга и завийте на руло, нарежете на триъгълници и подредете в продълговата форма
• Намажете с разбития жълтък, по желание поръсете със семена, оставете да втаса още 10 – 15 минути и печете до готовност
• Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа.

Да ви е сладко!

Идея, по желание може да добавите още подправки по ваш вкус или маслини

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории