Последни Рецепти
Последни Статии

Парени чушки

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Парени чушки

Продукти
10 кг месести чушки или камби
1 л оцет
300 мл вода
300 г захар
Сол на вкус
1 ч.ч. олио
черен пипер на зърна

Рецепта за парени чушки (камби)
• Чушките се измиват и почистват от семената
• Приготвя се марината от вода, оцет, захар и сол и се слага да заври в голяма тенджера
• Олиото се добавя по малко към маринатата за да стигне за всички чушки, добавя се преди да поставите чушките, около 10 чушки на веднъж, като се потапят във врящата марината и се обръщат с помощта на решетеста лъжица 2-3 пъти, след което се поставят в голям съд с капак
• Когато всички чушки са били потопени се заливат с маринатата, похлупват се и се оставят за 12 часа (за една нощ)
• На дъното на буркани се поставят няколко зърна черен пипер и се редят плътно чушките. Заливат се с останалата марината (до ръбчето)
• Варят се 10 минути

Идея : на дъното на бурканите може да бъдат поставени нарязани моркови и зеле. Ако имате магданоз и целина поръсете, преди да залеете с маринатата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории