Малки готварски тайни 2 : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Малки готварски тайни 2

Добавено в Готварски статии

Добави към моето меню

Малки готварски тайни

* Когато приготвяте сладкиши, за да станат по-ароматни, в тестото прибавете една супена лъжица ром.

* Ако супата, която приготвяте, е станала много мазна и искате да отстраните излишната мазнина, сложете в нея за десетина минути един лист маруля. Той ще поеме излишната мазнина.

* Ако в соса за задушено месо сложите една щипка смляно кафе, той ще стане лек и ефирен.

* Салатата от картофи ще стане вкусна и пикантна, ако я залеете с олио или зехтин още докато са топли картофите.

* За да не се отдели панировката от месото, което панирате, то недейте да го солите предварително

* При разбиване на белтъци, ако те не се сгъстяват, прибавете малко лимонов сок или захар. А искате ли белтъците ви да станат на пухкав сняг, прибавете към тях на върха на ножа бакпулвер.

* Лесно ще изстудите вино или ракия, когато нямате лед. Сложете шишето в кофа с вода, в която слагате пясък и половин килограм сол. Долива се вода така, че бутилката да потъне в пясъка.

* Когато ще приготвяте кьопоолу, печете сините домати на силен огън, за да станат светли, белете ги още докато са топли под слаба струя хладка вода на чешмата. А за да стане кьопоолуто гладко, то трябва да пасирате сините домати още докато са горещи.

* Ще съхраните идеално брашното, ако го държите на тъмно и проветриво място. Но през лятото, ако има възможност, го сложете в хладилника.

* Когато варите месо, то ще стане по-вкусно, ако го извадите от бульона едва след като е изстинал.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории