Крем карамел
Добави към моето меню
Крем карамел
- 1 л прясно мляко
- 6 яйца
- 6 с.л. захар
- 2 п. ванилия
- 1/2 ч.ч. захар за карамелизиране
Разбийте захарта с яйцата и прибавете млякото. Прибавете ванилията.
Карамелизирайте захарта и я разпределете във формичките, в които ще печете крема. Налейте приготвената яйчна смес.
Формичките наредете в тава с много вода и печете на умерена фурна окoло 1час, до готовност.
Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага долейте студена вода.
Крем карамел е рецепта, която всяка домакиня приготвя. необходимо е само прясно мляко, яйца и малко време. Възможни са и други рецепти за крем карамел с краосани, с плодове – но тази рецепта е основната.
tova e mnogo dobre obiasnena recepta
Zaharta mozhe da se karamilizira napravo vyv formichkite, sled koeto da se nalee smesta. I da se postavajat togava na vodna banja
syyper kremche:)