Последни Рецепти
Последни Статии

Баница Витоша

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Баница Витоша
Рецепта споделена от Diana Ivanova

banica vitosha

Продукти
За тестото:
1 кг брашно,
40 г мая
20гр сол
50 мл олио
50 г свинска мас (или масло)
200 г захар
За пълнежа:
300 г сирене
350 мл вода
За намазване
150 г свинска мас
50 мл олио
За формиране
150 г свинска мас
50 г брашно
За поръска:
50 г пудра захар

Приготвяне на тестото
• Замесва се тесто с твърда консистенция. Оставя се да втаса (Междинна ферментация) 20-30 минути.
• Разделясе на 10 равни части, окръгляме ги и намазваме с мазнина.
• Оставя ме ги да втасат 60-90 мин. подредени в тава. След като са втасали обръщаме тавата с топчетата поръсваме с брашното, слагаме маста и слепваме две по две топчетата.
• Разточваме на малка кора и с въртеливи движения във въздуха правим кора.
• Сгъваме така че да се получи квадрат, разделяме на 4 поставяме пълнежа сгъваме на триъгълник и подреждаме в тавата (тук ги сгънах като пощенски плик).
• Оставяме ги за окончателно втасване 30-40минути.
• Изпичаме в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 30-35минути. След изпичане поръсваме с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized