Последни Рецепти
Последни Статии

Детокс диета през пролетта

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Детокс-диета през пролетта
Очакване за пролет

С диетите през това време на годината – края на зимата началото на пролетта – трябва да сме внимателни. Не трябва да ограничаваме рязко организма от храна и необходимите му витамини и минерали. По-добрият вариант е да изберем правилен режим на хранене и продукти, както и количеството вода, което приемаме.

kokicheta

През пролетта организмът се обновява, както и цялата природа, затова времето е подходящо за различни програми за прочистване на организма. Ако ви тревожат килограми в повече или имате неприятни усещания и чувствате организма си задръстен може да опитате детокс диета. Така вашият организъм ще изпитва по-малко стрес и ще бъде подготвен за пролетта.
Класическата детокс диета предполага преход към меню, което включва плодове и зеленчуци. През първата половина на деня може да се консумират плодове без ограничение, а през втората – зеленчуци. така както ви харесват пресни, свежи, печени, на пара, сварени. Ето един вариант за детокс диета, която може да спазвате в продължение на една седмица
Детокс-диета

woman water pix 1

Много важно! Само с ограничаване на храната и пиене на повече вода може и да има някакъв резултат за кратко, но няма да има промяна. Необходима е промяна в навиците, в мисленето и повече активно движение.
Водещата дума е прочистване. Прочиствате тялото си, мислите си, отношенията си, дома си… почиствате, нека е чисто и има повече светлина. Ако трябва изхвърляйте вещи, които не използвате, дрехи, които не носите, токсични хора, които изкарват най-лошото от вас.
Много вода, чистота и светлина – тогава се случва прочистване. Като пролет.

Ползата от тридневен детокс

Прочистваща диета
– Сутрин, на гладно, изпийте 2 чаши вода на стайна температура като прибавите и сок от един изцеден лимон. Може и само леко топла вода да е, важното е да започнете деня хидратирани.

– След половин час изяжте един плод (ябълка, грейпфрут, портокал) и след това купичка каша – овесена, от нешлифован ориз или просо, като я овкусите със зехтин.

– За обед и вечеря пригответе зеленчуци на пара, с малко зехтин, лимон и зелени подправки

– Ако чувството за глад е силно може да включите в менюто си 100-200 г бобови култури или немазно месо от птици

Добре действа на очистването на организма чай от тулси. Това е смес от листа и цвят от Vana, Rama и Krishna босилек. Не съдържа глутен и кофеин. В Индия Тулси е обявена за “Кралицата на билките” и е почитана, като свещено растение с лечебна сила. Този чай се използва в аюрведа и заменя напитките, които съдържат кофеин. Разбира се може и да пиете билков чай по ваш вкус, както и чай от джинджифил.

Вашето тяло е ваш приятелНе се отнасяйте към него като към враг

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории