Пилешки гърди с пикантна панировка : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешки гърди с пикантна панировка

Добавено в Аламинути, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешки гърди с пикантна панировка
рецепта с пилешки гърди, винаги вкусно, бързо и здравословно, този път с пикантна панировка

4 пилешки гърди
4 с.л. галета
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. настърган кашкавал
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
смлян черен пипер на вкус
1 голямо яйце
1 с.л. прясно мляко
2 с.л. сусам

олио за пържене

* Пилешките гърди (от 2 пилета) разделете през средата, след това с остър нож разрежете на две. Начукайте ги леко с дървен чук и овкусете с черен пипер на вкус;
* Панировката се приготвя като галетата се смесва с наразания на ситно магданоз, настърган кашкавал и сусама;
* Пилешките гърди се овалват в царевичното брашно, потапят се в разбитото яйце с прясното мляко, след това в пикантната панировка;
* Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории