Пилешки дробчета на шишчета : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешки дробчета на шишчета

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешки дробчета на шишчета
Пилешките дробчета могат да се приготвят и на шишчета. Рецепта, която може да приготвите когато планирате барбекю или на грил тиган

Продукти
400 г пилешки дробчета
250 г дребни гъби печурки
100 г бекон на ленти
Няколко лист салвия
Смлян черен пипер на вкус

Приготвяне
• Дробчетата се заливат със студена вода и се оставят за 10 мин, след което се измиват с още няколко води докато водата стане чиста. По-едрите се нарязват на парчета. Подсушават се
• Дробчетата се увиват в ивици бекон
• Гъбите се измиват, но не се режат, затова избираме по-дребни гъби
• На шишчета се реди дробче, гъба, като се редува с лист салвия докато се запълни шишчето
• На барбекю или на загрят грил тиган намазан с малко мазнина се пекат около 5-8 мин като се обръщат до готовност
• Накрая се подправят със сол и смлян черен пипер. Ако се овкусят в началото може да станат твърди
• Поднасят се топли с гарнитура по желание

Салвията в тази рецепта е по желание и възможност, може да я пропуснете, но придава аромат,а и е много полезна

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории