Последни Рецепти
Последни Статии

Кълнове

Добавено в Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Кълновете, полезна храна
Искате ли да сте здрави, енергични и красиви през зимата и пролетта, яжте покълнали семена! Това е концентриран, естествен източник на витамини, минерали, ферменти и аминокиселини

Леща кълнове
С високо съдържание на витамин С са подходящи за профилактика срещу грип и ОВИ остри вирусни инфекции. Кълновете от леща повишават нивото на хемоглобина в кръвта, от тук и нашата работоспособност.
Голямото съдържание на калий ги прави полезни за страдащите от атеросклероза и нарушен сърдечен ритъм.
Покълналата леща нормализира обмяната на веществата и подобрява храносмилането.
Кълновете от леща можем да приготвим сами или да ги купим от магазина.
Кулинарна идея с кълнове от леща:
Добавяйте ги в своите салати или сандвичи.
На вкус напомнят пресен зелен грах.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории