Великденски кексчета
Добави към моето меню
Великденски кексчета
Рецепта за апетитни малки фруктови кексчета, които идеално се съчетават с кафе и могат да ни донесат още малко пролетно настроение за празника
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. сушени плодове (стафиди, кайсии)
2 яйца
2 ч. ч. брашно
4 с. л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
настъргана кора на 1 лимон (или портокал)
Двете яйца се разбиват със захарта.
Добававя се киселото мляко и се разбърква. Налива се олиото, ароматизира се с настъргана лимонова (или пороткалова) кора и се сипва пресятото с баклувера брашно.
Сушените плодове (кайсии, сини сливи, стафиди, смокини или парченца захарасона портокалова кора) се нарязват наситно и се добавят към сместа.
Получената смес се разпределя във форми за малки кексчета.
Пече се около 20-25 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Кексчетат се изваждат от формата и се аранжират в поднос с цветни клонки и червени яйца.
април 30 2005