Кантучини с орехи и боровинки : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кантучини с орехи и боровинки

Добавено в Десерти, Италианска кухня

Добави към моето меню

Кантучини
Това е рецепта за италиански двойно препечени бисквити. По традиция се правят по Коледа, но винаги може да ги приготвите и да поднесете с чаша чай или горещ шоколад

kantuchini

Продукти
500 г брашно
200 г захар
3 яйца + 1жълтък
10 г бакпулвер
1 ванилия
200 г орехи (в оригинал е с бадеми)
200 г боровинки сушени или 100 г боровинки+100 г стафиди
Настъргана кора от 1 лимон

kantuchini1
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта
• В купа се смесва брашното с бакпулвера, ванилията и се добавят разбитите яйца, след което нарязаните ядки и боровинките
• Замесва се тесто, което се оформя на два дълги цилиндъра, ако използвате тавата за печене на фурната – това е дължината
• Пекат се на средна фурна около 15 мин на 180 градуса, след което се изваждат от фурната
• Като изстинат се нарязват на тънки бисквити (около 1-1,5 см), които се подреждат в тавата
• Пекат се още около 15 мин на 180 градуса

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории