Капама от агнешко месо : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Капама от агнешко месо

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

Капама от агнешко месо
Една класическа рецепта за Великденската трапеза

750 г агнешко месо
2 -3 с.л. олио
5-6 връзки пресен кромид лук
2-3 моркова
2 -3 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
3-4 пресни червени домата, ако има:)
3-4 картофа
1 чаена чаша кисело мляко
500 г спанак
магданоз и сол на вкус

Месото се запържва леко в мазнината и се изважда. В същата мазнина се задушава част от ситно нарязания лук заедно с морковите, нарязани на кубчета. След омекването на морковите се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Заливат се с топла вода или бульон и се разреждат на сос, в който след кипването му се връща месото. Когато омекне месото, се слага останалата част от лука, нарязан на едро, а след това през промеждутъци от десетина минути се прибавят картофите, спанакът и доматите, нарязани на едро. Ястието се доварява на слаб огън. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася с кисело мляко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории