Шницели ала Корлеоне : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Шницели ала Корлеоне

Добавено в Ястия с телешко

Добави към моето меню

Шницели ала Корлеоне

4 телешки шницела
1 по-голяма глава лук
5-6 скилидки чесън
4-5 домата
1 ч.л. босилек и толкова кимион
2 – 3 с.л. олио или зехтин

за соса
500 г гъби
1 ч. ч. доматен сос
черен пипер на вкус
200 г кашкавал

Шницелите се натъркват със счуканите скилидки чесън и се изпържват в олиото заедно със ситно нарязания лук, босилека и кимиона.

В малко вода с половината зехтин се задушават гъбите, които са нарязани на едри ивички.

В останалия зехтин се изпържват настърганите домати, наръсени със сол и черен пипер.

В чиниите за сервиране се разпределят доматите, а върху тях се слага шницелът. Около него се нареждат задушените гъби. Отгоре се залива леко с доматен сос и върху него се настъргва кашкавал.

Това е, този път шницелите са различни (може да ги приготвите и от кайма) има и сос, чаша червено вино и вечерята е завършена

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории