Вретено
Добави към моето меню
Вретено с кашкавал и сметана
Продукти за 1 порция:
50 г свинско бонфиле,
30 г царевица,
моркови,
броколи,
карфиол
грах
50 г пушено сирене
30 г кашкавал.
Смесват се зеленчуците с пушеното сирене.
Свинското бонфиле се начуква и се пълни със сместа от зеленчуците и пушеното сирене.
Прави се във вид на вретено и се пече на скара.
Щом е готово, в тефлонов тиган се настъргва кашкавал и се запича от едната страна като палачинка.
Вретеното се завива в него и се полива със сметанов сос.
Гарнитурата може да бъде картофено пюре, задушени картофи или задушен ориз.
Това е една проверена рецепта, вкусна и ефектн а за вретено направено с пиле
Друга рецепта за вретено
Пържоли – без значение какви – пилешки, телешки, свински
подправки на вкус
за плънката
кашкавал – настърган
Кисели краставици -нарязани ситно
Моркови-нарязани ситно
Гъби-и те на ситно
Лук – на ситно!
Подправки на вкус
100мл. вино
100мл. бира
100мл вода
2-3 с.л. соев сос
Пържолите се начукват до тънко. Овкусяват се – с кимион и черен пипер. В края на широката страна се поставя плънка от: задушените гъби, моркови, лук задушен в малко олио, накрая се прибавят и краставичките. Пак подправки, за който иска. Добавят се 2 щипки (с цяла ръка) настърган кашкавал и се завива на стегнато руло.
Ако може някой, да си ги закрепи с клечки, да не се отварят, аз лично ги завързах с дебел конец, който след изпичането премахнах. Нареждаг се в тавичка със затворената страна надолу, наливат се течностите, тавата се захлупва с друга, или се затваря с фолио и се пече на слаба фурна около 2ч.
Отварят се и се добавя пушеното сирене – на една тава аз слагам около 300гр. Пак се затваря и се допича още 15-20 минути.
За гарнитура върви ориз/ориз със зеленчуци/ориз с гъби, картофено пюре или задушени зеленчуци