Пица “Сицилиана”
Добави към моето меню
Пица “Сицилиана”
рецепта за пица с рибка аншоа и много лук
500 г готово тесто (от магазина или домашно приготвено)
2 с.л. зехтин
600 г червен лук ( 2-3 глави, може и по-малко)
200 г маслини
25 филета от аншоа, това е 1 консерва
2 -3 скилидки чесън
1 с.л. риган
черен пипер на вкус
Към готовото тесто прибавете една лъжица от зехтина и омесете отново около 1-2 минути.
Тестото се разстила в тавичка, намазана с маслото.
Върху тестото слагаме лука, който предварително е нарязан на кръгчета и запържен в останалия зехтин, докато стане златист. Поръсваме с черен пипер.
Върху лука слагаме последователно счуканите скилидки чесън (може да поръсим с чесново брашно), ригана, маслините, на които са извадени костилките и аншоата, накъсана на парчета.
Пече се на умерена фурна около половин час, докато пицата станезлатистокафява.
mnogo e qka taq pica trqbva da pribvate