Последни Рецепти
Последни Статии

Пица “Сицилиана”

Добавено в Пица, спагети, лазаня

Добави към моето меню

Пица “Сицилиана”
рецепта за пица с рибка аншоа и много лук

500 г готово тесто (от магазина или домашно приготвено)
2 с.л. зехтин
600 г червен лук ( 2-3 глави, може и по-малко)
200 г маслини
25 филета от аншоа, това е 1 консерва
2 -3 скилидки чесън
1 с.л. риган
черен пипер на вкус

Към готовото тесто прибавете една лъжица от зехтина и омесете отново около 1-2 минути.
Тестото се разстила в тавичка, намазана с маслото.

Върху тестото слагаме лука, който предварително е нарязан на кръгчета и запържен в останалия зехтин, докато стане златист. Поръсваме с черен пипер.

Върху лука слагаме последователно счуканите скилидки чесън (може да поръсим с чесново брашно), ригана, маслините, на които са извадени костилките и аншоата, накъсана на парчета.

Пече се на умерена фурна около половин час, докато пицата станезлатистокафява.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    maq // August 17th, 2006 at 2:50 pm

    mnogo e qka taq pica trqbva da pribvate