Домашен козунак Ели : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Домашен козунак Ели

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Домашен козунак Ели
Рецепта Ели Сотирова -Стефанова

kozunak
Домашен козунак

Продукти
4 яйца,
200 г захар,
100 г олио,
100 г масло,
250 мл прясно мляко,
1 пакетче мая,
кората на един лимон,настъргана
100 г стафиди,
100 г орехи,
1 кутия локум,
1000-1200 г брашно.

Преди да се започне месенето на тестото продуктите трябва да се темперират на 30 градуса, тестото се меси на топло и втасва на топло.Пече се след двукратно втасване на тестото на 160-180 градуса за 30-40 мин. До готовност

Добър апетит!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории