Юнска мусака : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Юнска мусака

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Мусака през юни
рецепта за муска съобразена с принципите на сезонното хранене:)) защото са съчетани зеленчуците, които растат в градината през Юни.

1 тиквичка
0,5 кг пресни картофки
1 – 2 моркова
1 чушка, ако има
1 глава лук
250 гр. кайма
1 – 2 с.л. олио
магданоз и чубрица на вкус
1 ч.л. червен пипер

Запъжете каймата в нагорещен тиган при непрестанно бъркане.
Измийте, почистете и нарежете на кубчета зеленчуците. Поставете в тавичка и разбъркайте добре заедно с каймата. Поставете в намазнена тавичка,червен пипер и магданоз и поставете в умерена фурна на 200 градуса за около 45-50 минути.

Разбърквайте от време на време. Ако искате направете традицинната заливка от яйца, кисело мляко и брашно. Задължително сервирайте с много салата.

Добър апетит!

Идея: За любителите на италиянска кухня зленчуковата смеска с каймата може да се използва за лазаня!
А ако се направи без кайма става чудесно зеленчуково ястие за лятото.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории