Последни Рецепти
Последни Статии

Идеи за юни

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

5 идеи за юни

Какво и как може да се случи през юни? Какво можем да променим около нас и в самите нас?

Обяви ден на Голямото изхвърляне.
Не си говорим за рутинното “замазване” на положението – да се разделиш с няколко престарели сутиена, кремче с изтекъл срок на годност, кухненската кърпа-ветеран, разкъсаните домашни чехли и дунапрененото чердже пред банята, на което котката си точеше ноктите. А да отвориш всички преградки на секциите и гардеробите и да изровиш и подложиш на щателна проверка съдържанието им. След което да изхвърлиш всичко, което не си използвала… и сама не помниш откога. Освен че ще ти се отвори неподозирано къщно пространство, според фън шуи това е начин да разчистиш душата си и да я подготвиш за нови изживявания. Дори и да не вярваш в подобни теории, самата гледка на поопразненото и подредено жилище ще ти подейства добре.

home cleaning pix 2

Тази идея съществува във фенг шуи – когато искаш промяната се разделяш със седем твои вещи. Не е само суеверие или традиция
Какво по уютно от добре подреден и чист дом? така че да намерим сили да се разделим с излишните и непотребни неща около нас.

Размести
Знаеш колко е хубаво, когато ти се случи нещо различно – навести те нова емоция и тръпка, посетиш за първи път страхотно заведение, или се разходиш из непознат град. Сякаш вътрешното ти гласче нашепва: “Кой знае колко хубави неща ще има да ти се случат оттук насетне!” Е, същият прилив на адреналин и бодро настроение те залива и когато се нанесеш в ново жилище, или просто разместиш мебелите и освежиш интериора в старото. Така че запретни ръкави – това е и чудесна форма на фитнес.

Ние винаги търсим различното – различните хора ни променят. Ако погледнем по различен начин на нашия дом можем да го направим едно по-добро място.

Развихри се в кухнята
Отдавна минаха времената, когато беше задължително, след като си жена, да бъдеш и домакиня. Което означава само едно – след като тракането на тенджерите не ти е задължение и рутина, можеш да отделиш един ден в седмицата и да го посветиш на Въведение в дебрите на кулинарното изкуство. Така постепенно и по пътя на удоволствието ще се снабдиш с набор от пикантни, добре оттенирани ястия, достойни за гости от всякакъв ранг. Които ще ти спечелят репутацията на Мис Изтънчен Вкус (в пряк и преносен смисъл).

malini pix 3

Изкуството да готвим! Ако успеем да превърнем кулинарията, задължителната и рутинна работа в кухнята в Изкуство това е една крачка към съвършенството.

Проведи масова профилактика
Става дума за наглите домашни “животинки”, които често се нанасят в кухнята и банята ти и определено са възможно най-нежеланите съквартиранти на света. Имаш два варианта: или да се въоръжиш с няколко флакона “изтребващ ги до крак” аерозол, да запретнеш ръкави и да разиграеш личен сценарий на Смъртоносно оръжие, или да извикаш някоя фирма за обезпаразитяване (във вестниците има достатъчно обяви и цените са напълно разумни), този варияант не е за препоръчване, но ако времето и задълженията ви го налагат.
P.S. Ако имаш домашен любимец, задължително се поинтересувай дали препаратите са безопасни за него, или направо го евакуирай временно. И се обади на ветеринара да не пропуснеш някоя ваксимация на любимата животинка.

В градината сега е времето на бурените, те растат навсякъде, избиват там където си посадил и очакваш да поникне твоето жетенец. Успех в постоянната борба с бурените, нахалните насекоми и ….

Общувай надлъж и шир!
Смело напред! Гарантираме, че повечето непознати не хапят, ако ги заговориш! Нещо повече – според проучване на университета в Аризона контактът с тях ще повдигне настроението ти, тъй като общуването по принцип е от първостепенна важност за емоционалното равновесие на нашия биологичен вид. Учените от Аризона са категорични, че повърхностната комуникация с непознати ни носи удовлетворение, почти равно на това от връзката с най-близките ни хора, защото въпреки че не е така интимна, тя е далеч по-опростена и безпроблемна.

flowers retro pix

Изберете си пейка в парка, някое кафене на уживена улица и наблюдавайте хората, говорете с тях за малки дребни нещица и ще ви стане хубаво, че не сте център на самотна вселена, че има много хора, с които можете да говорите за нещата, които ви вълнуват и да ви разбират. Звучи добре нали?
Ето защо обожаваме да питаме за часа непознати сладурчета, значи!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized