Зеленчукови спагети : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Зеленчукови спагети

Добавено в Пица, спагети, лазаня

Добави към моето меню

Зеленчукови спагети

тънки спагети 200 г (нудълс)
100 г зеле
5-6 печурки
3 скилидки чесън
2 стръка праз лук
1 голям морков
1 червена чушка
1-2 с. л. соев сос
3-4 с. л. олио
5-6 капки сусамово олио

Празът се нарязва на диагонални парчета, морковът и червеното зеле – на ивички, червената чушка – на кръгчета, печурките – наедро, чесънът се счуква.

В дълбок тиган (уок) се загрява олиото и за минута се запържват празът и морковите. Добавят се зелето и гъбите и се пържи 3-4 минути на силен огън, като се разбърква.

Добавя се чушката и се пържи още 2 минути. Зеленчуковата смес се подправя със соевия сос и сусамовото олио и се оставя настрана.

Нудълс се сваряват според указанията на производителя, овкусяват се с приложената опаковка и се размесват със запържените зеленчуци. Ястието се кипва и се сервира.

Идея: Тази рецепта е много сполучлива и вкуснa, може да се приготви с обикновени спагети, с пакетчета готови спагети или с оризови спагети от китайския магазин. Тогава варианта е изключителен, може да се използва като гарнитура за китайска рецепта с месо и като самостоятелно ястие.
Може да се приготви и с фиде.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории