Пепероната : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пепероната

Добавено в Италианска кухня, Салати, Ястия без месо

Добави към моето меню

Пепероната или чушки на тиган
Рецепта от италианската кухня в сезона на чушките. Резултат ароматна топла салата или основно ястие, ако добавите маслини и сирене

пеперонада сирене

Продукти
1 глава кромид лук
4-5 чушки – зелени и червени
2 с.л. зехтин
1 щипка мащерка
2 скилидки чесън
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 с.л. оцет

пеперонада

Рецепта за пепероната
• Лукът се нарязва на по-едро и се претрива с пръсти, скилидките чесън на ситно
• В тиган се загрява зехтина и се добавят лука и чесъна, като станат леко златисти се добавят чушките нарязани на ивици
• Разбърква се около 2 мин, след което котлона се намаля и се слага капак на тигана. Готвят се около 10 мин, като се разбърква
• Добавя се оцета и подправките и се разбърква
• За по-пълен вкус добавих маслини и сирене

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории