Печено пиле “Хиляда и една нощ” : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Печено пиле “Хиляда и една нощ”

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Печено пиле “Хиляда и една нощ”
рецепта за пчечено пиле с много и различни подправки

1 бр. пиле 1,2-1,4 кг.
2 с.л. къри
50 гр. стафиди
1 к.л. ориз
1 бр. жълтък
50 гр. вишни
50 гр. моркови
50 гр. лук
50 гр. чушки
50 гр. краве масло
10 гр. магданоз
1 гр. черен пипер
1 ч.л. захар

Пилето се почиства, измива и подсушава.
От вътрешната страна се посолява и се поръсва с къри.
Приготвя се силен бульон от морковите, лука и чушките.
Оризът се сварява в зеленчуковия бульон.
Смесват се стафидите, жълтъкът и вишните, добавя се захарта и малко къри (плънката трябва да има малко сладникав вкус).
Към сместа се прибавя изцеденият, сварен ориз и ситно нарязаният магданоз.
Пилето се пълни с така направената плънка и се зашива. Кравето масло се разтопява, добавят се къри и сол.
С получената смес се намазва пилето от външната страна.
Пилето се увива във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна 60 мин.
Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 мин. до зачервяване.

Сервира се топло, с пържени картофи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории