Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешка пържола на скара

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешка пържола на скара

Продукти за 4 порции:
1 кг пилешки пържоли (предпочитам пилешки гърди)
1/2 ч.ч. мляко
30 мл. лимонов сок
черен пипер

Пилешките пържоли се начукват с чукче.
Поставят се в дълбок съд и се заливат с прясно мляко.
Оставят се да престоят 3-4 часа, като няколко пъти. По този начин месото става изключително крехко и сочно.
Изваждат се и хубаво се отцеждат от млякото.
Пържолите се посоляват и се поръсват с черен пипер.

Пекат се на скара, като се поливат с лимонов сок.

Поднасят се топли, с много салата, картофки и бира

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории