Пиле с маслини : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с маслини

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Рецепти с пиле от френската кухня

Пиле с маслини
Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 4-5 домат, 1 чаена чаша маслини, 1/2 чаша коняк, 120 г сланина, 4 картофа, 150 г гъби, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Пилето се измива и нарязва на порции. Отделно сланината, нарязана на много ситни парченца, се стопява и се прибавят гъбите на по-дребни парчета, маслините, разделени на четири, като са махнати костилките, и доматите и картофите – на тънки филийки. Прибавят се и парчетата пилешко месо. Залива се с една чаена чаша топла вода. Сипва се и конякът и се задушава, докато пилешкото месо омекне.

Пиле по провансалски
Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 5-6 домата (може и от консерва), 1 кафена чашка олио, 1 глава лук, 4-5 скилидки чесън, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 кафена чашка бяло вино, 10-15 черни големи маслини, 150 г кашкавал, 1 зелена чушка, 1/2 връзка магданоз, 2 щипки изсушен босилек, 1 супена лъжица захар, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Пилето се начупва на порции. Отделно лукът се нарязва ситно и задушава в мазнината, а след това се слагат и се задушават и нарязаните на четири скилидки чесън.
Прибавят се настърганите домати, доматеното пюре, захарта, виното, босилекът. Сместа се посолява и разбърква. Слагат се и парчетата от пилето. Всичко това се изсипва в тавичка. Пече се на предварително затоплена фурна 5 минути. Тогава се прибавят нарязаната на ситно зелена чушка и маслините. Поръсва се с настъргания на едро ренде кашкавал и се пече на умерен огън.
При сервиране се наръсва със ситно нарязания магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории