Паниран праз : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Паниран праз

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Паниран праз

3 -4 стръка праз
1 яйце
1/2 ч.ч. счукан сухар (галета или царечно брашно)
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

Изчистете праза и го нарежете бялата част на парчета, дълги 6-7 см.

Пуснете го във вряща вода и ги бланширайте до омекване. Отцедете след това добре.

Посплескайте с лъжица всяко парче праз, можете да ги смачката и с бирена бутилка и с точилката. Потопете в разбитото яйце, а след това в счукания сухар или брашно и отново в яйцето.

Изпържете го до златисто. Датават много апетитни и хрупкави.

Поднесете изпържения праз с доматен сос или със салата от туршия. Много добре се аранжира с резенчета лимон и маслини

Идея: Зелената част на праза можете да използвате за приготвяне на празеник

паниран всеки зеленчук става конкурент и на най-вкусната скара или пържола. У дома е така, аз съм си почти вегетарианец, но дъщеря ми, която е определено месоядна харесва панираните зеленчици – лук, карфиол, праз …

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории