праз в гювечета : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

праз в гювечета

Добавено в Ястия без месо, Ястия с яйца

Добави към моето меню

праз в гювечета

4 стръка праз
2 с.л. олио
200 г. сирене
8 с.л. доматено пюре
черен пипер на вкус
магданоз
4 яйца
2 ч.ч. зеленчуков бульон

Празът се измива, нарязва се на кръгчета и се задушава в олиото. Добавя се доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус и зеленчуковия бульон.

Ври около 10 мин на тих огън. След което се разпределя в гювечета, добавя се настърганото на едро ренде сирене и отгоре се счупва по едно яйце.

Гювечетата се запичат в загрята фурна за 5-10 мин до готовност.

Идея: Това е класическа рецепта, аз добавям и 1 морков, нарязан на кръгчета и черни маслини. Резултатът е вкусно зеленчуково гювече :)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории