Празнична пита Таня : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Празнична пита Таня

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Празнична пита Таня
Рецепта Tanq Prodanova

празнична пита
Продукти
За тестото
250 мл. Прясно мляко
4 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце
2 белтъка
1 пакетче суха мая, 7 г
800 г брашно, приблизително до меко тесто
Допълително
350 г сирене
100 г краве масло
100 г свинска мас
Приготвяне на питката
• Замесва се тесто от продуктите, покрива се с фолио и се оставя докато удвои обема си
• След което се разделя на 3 части и всяка част се разточва, намазва се обилно със смес от краве масло и натрошено сирене се поръсва
• След което разточените кори се слагат една върху друга, навиват се на руло и се усукват
• След което се отрязват двете крайчета и се слагат в средата, а от другото руло се режат с остър нож шайби (колелета) и се рядят в кръг по тавата
• Питата се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко и се посипва със сусам
• Питата се оставя да втаса около 30 мин
• Пече се на средна фурна като в началото, първите 10 мин се пече само на долен реотан, а след това се включва фурната огоре и отдолу да пече на 170 градуса. Пече се до готовност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории