Яйца по шотландски на фурна
Добави към моето меню
Яйца по шотландски на фурна
Това е рецепта, която изглежда много ефектно, а се приготвя лесно. По-здравословния вариант е, ако се изпекат на фурна, а не като се пържат. Зима е и затова в случая нарязахме няколко картофа на филийки и ги изпекохме заедно, така и се поднасят с гарнитура печени картофки на фурна и малко туршия
Продукти за 4 порции
4 яйца
400 г кайма
Щипка стрита мащерка
Смлян черен пипер на вкус
Щипка сол
За панировката
1 яйце
50 г брашно
50 г царевичен грис (или галета)
Рецепта за Яйца по шотландски на фурна
• Сварете яйцата 5 мин от завирането и охладете (след това има още обработка)
• Смесете каймата с подправката и разделете на 4 топки
• В чиния разстелете каймата и поставете яйцето, след което го загърнете отвсякъде с кайма. Пригответе така и останалите яйца
• В купа разбийте яйцето, а в чинии сложете бялото брашно и галетата/царевичното брашно.
• Вземете едното яйце покрито с кайма и го оваляйте в брашно, след това в разбит яйце и накрая в царевично брашно.
• Подредете ги в тава застлана с хартия за печене
• Около тях подредете картофи нарязани на дебели филийки. Напръскайте с малко олио
• Пече се на средна фурна на 200 градуса, около 30 мин, до готовност
• Поднесете с гарнитура картофи и салата (туршия) по избор
Яйца по шотландски е една от най-първите рецепти публикувани в сайта с рецепти още през 2005 г
Както и в статията Рецепти с варени яйца публикувана по Великден 2012 г.
Наистина ефектна и лесна рецепта, особенно когато имате яйца