Пържени кюфтета рецепти : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пържени кюфтета рецепти

Добавено в Ястия с кайма

Добави към моето меню

Рецепта за пържени кюфтета
Всеки има свой как да приготви пържени кюфтета, проверена от опита и личния вкус и предпочитания на членовете на семейството

кюфтета
За вечеря нещо по бързичко кюфтенца пържени, да ви е сладко! Дани Радева

Пържени кюфтета
Продукти:

500 г смляно месо (60% свинско и 40% телешко месо)
1 филийка сух хляб
1 глава кромид лук, малка или 2-3 стръка зелен
1 яйце
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
50 г брашно
100 мл мазнина за пържене (олио)

Рецепта за пържени кюфтета
* Смляното месо (каймата), се омесва с предварително натрошената на трохи филия хляб, ситно нарязаните лук и магданоз, яйце и подправки
* От сместа се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в брашно, изтръскват се леко и се пържат в сгорещена мазнина.
* Поднасят се с пържени картофи и салата според сезона.

Пържени кюфтетата от кайма и картофи
Продукти:

500 г кайма
2 скилидки чесън
1 картоф
1 с.л. кисело мляко
1 яйце
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
50 г галета
1 глава кромид лук
1 филийка сух хляб
1 щипка чубрица
100 мл мазнина за пържене

Рецепта за Пържени кюфтетата от кайма и картофи
• Каймата се омесва с натрошената филийка хляб
• Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз, настърган на дребно ренде картоф, киселото мляко, счуканият чесън, яйцето и подправките.
• Сместа се омесва добре и от нея се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в галета, изтръскват се леко и се пържат в сгорещената мазнина.

Вашите допълнения
Галина Илиева Кайма от месо, сол, чубрица, черен пипер, лук, яйце, люта чушка, магданоз, галета или среда от филия хляб (накисната във вода ), газирана вода и хубаво омесване
Slim5 Традиционно ястие, което никой не може да пренебрегне Важна е каймата!
Tsvetanka Manolova Домашна кайма, счукана скилидка чесън, лук, кимион, пресен магданоз, сол, черен пипер, яйце, среда от филия хляб (накисната в топла вода или мляко) и щипка захар. Стават вълшебни, а рецептата си е лично моя измишльотина
Blaga Shtereva Хубава кайма, копър на зърна (смлян естествено), риган, черен и червен пипер, ситно нарязан праз. Опитайте, ще си оближете пръстите.

Съвет:
• Избирайте качествена кайма. В магазина помолете да ви смелят за кайма избраното от вас парче месо – свински шол и телешко. Може да се получи повече от 1 кг, но може да разделите сместа примерно в 2-3 пакета по 500 г и да съхранявате във фризера. Така ще имате кайма, когато ви е необходима
• Смесете каймата с подправките и оставете в кутия или загъната във фолио за няколко часа (една нощ) за да се овкуси добре

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории