Пилешка кавърма от бутчета
Добави към моето меню
- пилешки бутчета – 4 бр.
- лук – 2 големи глави
- чушки (средно големи) – 2 бр.
- ориз – 250 гр.
- бяло вино (или вода) – 1 ч.ч.
- пикантина (или подобна подправка) – 1 – 2 ч.л.
- магданоз – на вкус
- чубрица – на вкус
Бутчетата се обезкостяват и режат на малки парчета. Запържват се до бяло. Лукът се реже на едро и се запържва отделно от пилешкото месо. Добавя се ситно нарязания магданоз. Всичко се смесва и се добавят пиперките нарязани на не много едро, прибавя се виното и се оставя да покъкри на тих огън.
Оризът се вари в подсолена вода с олио. Прецежда се и се измива със студена вода.
При сервиране оризът се оформя във външния край на чинията, а в средата се слага пилешката каварма.