Каварма кебап свинско : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Каварма кебап свинско

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • свинско (крехко) – 3/4 кг.
  • мас (олио) – 1/2 ч.ч.
  • праз лук – 4-5 стръка
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • вино – 1 к.ч.
  • кромид лук – 1 главичка
  • моркови – 1-2 бр. (по желание)
  • целина – на вкус (по желание)
  • дафинов лист – 1-2 бр.
  • магданоз – на вкус
  • люта пиперка – 1 бр.

От виното, доматеното пюре, червения и черния пипер пригответе марината. Нарежете на месото на хапки, запържете го в маста заедно с морковите и целината нарязани на тънки филийки, извадете го в купа и го залейте с маринатата за около 1/2 час.

В същата мазнина запържете ситно нарязания праз. Налейте 1/2 чаша вода, прибавете месото заедно с маринатата.

Оставете ястието да ври на слаб огън, докато остане на мазнина. Добавете дафиновите листа и поднесете ястието поръсено със ситно нарязан лук, магданоз и малко лютива пиперка.

Като гарнитура поднесете ориз или пържени картофи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории